Rajoni

Kroacia “pro” anëtarësimit të Bullgarisë në Shengen, të ndahen Shqipëria nga Maqedonia e Veriut

Presidenti i Kroacisë, Zoran Milanov, i cili po qëndron për vizitë në Bullgari, deklaroi se Zagrebit për anëtarësimin e saj në Shengen. Ai dhe presidenti Rumen Radev rikonfirmuan qendrimin e Sofjes dhe Zagrebit per integritetin territorial te thyerjes dhe denimit te Rusise.
Të dy po bëjnë presion për një zgjidhje të shpejtë diplomatike të konfliktit për shkak të konfliktit në ndryshim.

Zoran Milanović komentoi gjithashtu se ekziston rreziku që Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut të jenë në procesin e negociatave, sepse për Maqedoninë e Veriut ka kushtet, të cilat nëse nuk i kontaktojnë, nuk bëjnë të negociatat, ndryshe nga Shqipëria.

Në takimin që Presidenti i Kroacisë, Zoran Milanović, zhvilloi me kryeministrit Galab Donev, u konstatua prioritetet e politikës së jashtme të gjuhës në një nivel të lartë. Kryeministri Donev theksoi fillimin e dy gjuhëve për gjuhën e paqes dhe të botës në rajon. “Besoj se Bullgaria dhe Kroacia do të bëjnë të kontribuojnë në një bashkim evropian më të fortë dhe të forcojnë bashkëpunimin e tyre të ngushtë në kuadër të OKB-së, NATO-s dhe organizatave të tjera kundër dhe rajonale”, përfundoi kryeministri Gulab. Donev.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button