Rajoni

Kush do ta pasojë Vuçiqin në partinë qeverisëse në Serbi?

Presidenti serb Aleksandar Vuçiq ka dhënë dorëheqjen si lider i Partisë Progresive në pushtet pas 11 vitesh kombinimi të këtij posti me presidencën. Pas përfundimit të tubimit në mbështetje të tij, Vuçiq thirri një takim mesnatë të Këshillit të Sigurisë Kombëtare për shkak të tensionit në veri të Kosovës mes serbëve vendas dhe policisë së Kosovës.

Më shumë se dy orë ka zgjatur tubimi në mbështetje të presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq. Aktivistët e partisë së tij sollën me transport të organizuar në Beograd qytetarë nga të gjitha rajonet e vendit.

Sipas vlerësimeve të ndryshme të pavarura, organizimi dhe realizimi i mitingut në Beograd ka kushtuar nga 2 deri në 3 milionë euro.

Sot në Kragujevc, partia në pushtet në Serbi – Partia Përparimtare do të mbajë mbledhjen e saj. Mbi të, lideri i saj Aleksandar Vuçiq, siç paralajmëroi në tubimin e mbrëmshëm, do të japë dorëheqjen.

“Nga nesër do të jem president i të gjithë qytetarëve të Serbisë, jo president i një partie politike. Ajo do të drejtohet nga njerëz të tjerë të aftë. Kjo është e vetmja gjë. Për shkak të kësaj krize, ne po rishpikim veten. Ne jemi formimi i një lëvizjeje për popullin dhe vendin tonë dhe për të kënaqur Partinë Progresive Serbe do të jetë gur themeli i kësaj lëvizjeje”, tha Aleksandar Vuçiq, president i Serbisë.

Nuk dihet ende se kush do ta pasojë Vuçiqin në partinë qeverisëse në Serbi. Udhëheqja mund të jetë kolektive nga disa nga bashkëpunëtorët e tij më të afërt si ministri i Mbrojtjes Millosh Vuçevic, ministri i financave Sinisha Mali, si dhe kryeministrja e Serbisë Ana Brnabiq.

Në këtë sfond, ka pasur shumë incidente të rënda në veriun e Kosovës të dominuar nga serbët. Ato kishin të bënin me inaugurimin e kryetarëve të rinj, të cilët nuk njihen nga partia e Aleksandër Vuçiqit. Për shkak të tensionit, pas tubimit, Vuçiq thirri në mesnatë mbledhjen e Këshillit të Sigurisë Kombëtare të Serbisë dhe urdhëroi ngritjen e nivelit të gatishmërisë së ushtrisë së fqinjit tonë perëndimor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button