MaqedoniaRajoni

Mickovski: Maqedonia e sheh ardhmërinë e saj në NATO dhe BE

Në kuadër të vizitës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në Uashington kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickovski pati fjalim në Konferencën për siguri të organizuar nga Kongresi i SHBA-së.

Në Konferencë fjalim pati edhe Senatori Roxher Uiker, si dhe kongresmenët Robert Aterhollt dhe Robert Pitinxher. Në fjalimet e tyre ata e theksuan përkushtimin e SHBA-së në luftën kundër terrorizmit si dhe nevojën nga bashkëpunimi me vendet e Evropës Juglindore, veçanërisht nga pikëpamja e sigurimit.

Kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickovski në fjalimin e tij theksoi se RM-ja e sheh ardhmërinë e saj në NATO dhe BE.

Nga perspektiva jonë, NATO-ja është shtylla kyçe në Arkitekturën euroatlantike bashkëkohore të sigurimit, ndërsa BE-ja është fuqia kryesore lëvizëse për zhvillim demokratik, ekonomik dhe social të Kontinentit evropian. VMRO-DPMNE-ja është parti politike e cila është e vetëdijshme se prioritetet strategjike siç janë anëtarësimi në NATO dhe në BE, si dhe zhvillimi i partneritetit strategjik me SHBA-në, mund të realizohen përmes implementimit të reformave, zhvillimit të bashkëpunimit rajonal dhe marrëdhënieve fqinjësore, por edhe kontribut të vazhdueshëm ndaj sigurisë dhe bashkëpunimit rajonal dhe euroatlantik, theksoi Mickovski.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button