Ekonomia

Nafta amerikane bie nën 60 USD

Treguesi referencë për naftën e papërpunuar amerikane, WTI zgjeroi humbjet më poshtë se 60 dollarë për fuçi si pasojë e spekulimeve se anëtarët më të mëdhenj të OPEC-ut do të mbrojnë pjesën e tregut kundër prodhuesve amerikanë të shistit argjilor. Treguesi referencë për naftën e papërpunuar evropiane, Brent gjithashtu ra pas mbylljes në çmimin më të ulët që nga korriku 2009.

nafte

WTI për dorëzimet e janarit ra gati 1.15 në 58.80 dollarë për fuçi në bursën e Neë York dhe ishte në 59.28 dollarë. Kontrata humbi 99 cent në 59.95 dollarë dje, mbyllja më e ulët që nga korriku 2009. Volumi total ishte rreth 70 për qind më lartë se mesatarja 100 ditore. Cmimet kanë rënë 40 përqind këtë vit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button