Politika

Presidenca Finlandeze e Bashkimit Europian: Shqipërisë do shihet pozitivisht në Ministerialin e Tetorit

Në Seancën e djeshme Plenare (me dyer të mbyllura) të Parlamentit finlandez, Kryeministri Antti Rinne (SDP) paraqiti Programin e Qeverisë për 6 muajt e ardhshëm (Korrik-Dhjetor), gjatë Presidencës Finlandeze në Bashkimin Europian.
Duke iu referuar punimeve të Seancës së djeshme, gazeta kryesore finlandeze “Helsingin Sanomat” shkruan sot se “ministrja për Europën, socialdemokratja Tytti Tuppurainen, deklaroi me ngazëllim … se, pavarësisht largimit të britanikëve, BE-ja vazhdon të jetë si gjithnjë tërheqëse dhe se në Ministerialin e Tetorit do arrijmë ta çojmë më tej çështjen e anëtarësimit të Shqipërisë dhe Maqedonia e Veriut”.
Të njëjtën gjë përsëriti edhe vetë Kryeministri Rinne në një Takim të mëvonshëm me disa përfaqësues të medieve kryesore finlandeze.-

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button