Politika

Rama kritikon Britaninë: Stop retorikës së krimit ndaj shqiptarëve

Kryeministri Edi Rama ka reaguar pas lajmit në mediat britanike për emigrantët shqiptarë, ku fajësohet Mbretëria e Bashkuar për mosdhënien e informacioneve.

Rama shkruan se ne kemi për detyrë të luftojmë krimin në shtëpi dhe po e bëjmë këtë me vendosmëri. Ai thekson se jemi gati për të punuar më afër me Mbretërinë e Bashkuar. Por faktet janë vendimtare, ashtu si respekti i ndërsjellë.

Ai sugjeron se Britania e Madhe mund dhe duhet të bëjë të njëjtën gjë si Gjermania. Duke mos u përgjigjur kështu me një retorikë krimi që përfundon duke dënuar të pafajshmit.

“Shqipëria nuk është një vend i pasur dhe ka qenë për një kohë shumë të gjatë viktimë e perandorive, ne nuk kemi pasur kurrë tonën. Ne kemi për detyrë të luftojmë krimin në shtëpi dhe po e bëjmë këtë me vendosmëri, pasi bashkëpunojmë ngushtë edhe me të tjerët. Gati për të punuar më afër me Mbretërinë e Bashkuar, por faktet janë vendimtare. Kështu është edhe respekti i ndërsjellë. 

Sorry, there are no polls available at the moment.

Shqipëria është një vend i NATO-s dhe po negocion anëtarësimin e saj në BE. Është gjithashtu një vend i sigurt origjine. Kur Gjermania pati një problem të ngjashëm, ajo shtrëngoi sistemet e veta. Britania e Madhe mund dhe duhet të bëjë të njëjtën gjë, duke mos u përgjigjur me një retorikë krimi që përfundon duke dënuar të pafajshmit. 

70% e 140,000 shqiptarëve që janë shpërngulur në MB jetonin në Itali dhe Greqi. 1200 prej tyre janë njerëz të biznesit. Shqiptarët në Britaninë e Madhe punojnë shumë dhe paguajnë taksa. Britania e Madhe duhet të luftojë bandat e krimit të të gjitha kombësive dhe të ndalojë diskriminimin e shqiptarëve për të justifikuar dështimet e politikave. 

Vënia në shënjestër e shqiptarëve (siç bënë disa me turp kur luftuan për Brexit) si shkaku i krimit të Britanisë dhe problemeve kufitare e bën retorikën e lehtë, por injoron faktet e vështira. Të përsërisësh të njëjtat gjëra dhe të presësh rezultate të ndryshme është çmenduri (pyete Ajnshtajnin!)”, shprehet Rama.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button