SHBA – Senatori 89-vjeçar republikan Grassley fiton mandatin e tetë

Republikani Chuck Grassley, 89 vjeç dhe senator nga Ajoua që nga viti 1981, fitoi dje një mandat të tetë, sipas NBC dhe CBS.

Ai u përball me garën e tij më të ngushtë në 42 vjet kundër demokratit dhe ish-oficerit ushtarak të rangut të lartë, Michael Franken.

Chuck Grassley do të jetë 95 vjeç në fund të mandatit të tij të ardhshëm.

Gjatë gjithë karrierës së tij, ky anëtar i Komitetit Gjyqësor të Senatit ka dashur të jetë zëri i Amerikës rurale dhe fermave familjare, pasi ai vetë është fermer.

Donald Trump i dha mbështetjen e tij, edhe pse Chuck Grassley kishte pasur mosmarrëveshje me ish-presidentin, politikat e të cilit ai megjithatë i mbështeti në masë të madhe.

“Nëse nuk do të pranoja mbështetjen nga dikush që ka mbështetjen e 91% të votuesve republikanë në Ajoua, nuk do të tregohesha shumë i zgjuar”, tha Grassley në një takim vitin e kaluar, me Donald Trump në krah të tij.

Grassley është i martuar prej 68 vitesh dhe ka pesë fëmijë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *