Europa

Tërmeti 5,7 ballë ndihet në Italinë qëndrore dhe veriore

Agjensia e lajmeve ANSA shkruan se “dy tërmete shumë të forta, pak pas orës 7, janë ndjerë veçanërisht në zona të ndryshme të Marche.

Nga Ankona në Fano dhe Urbino: ka shumë qytete ku shtëpitë u tronditën gjatë lëkundjeve për disa sekonda.

Tërmeti i ndjerë në Italinë qendrore ishte me magnitudë 5.7 ballë dhe u regjistrua nga Ingv në brigjet e rajonit Marche të Pesaros.

Ai u pasua nga dy tërmete të tjera me magnitudë 3.1 dhe 3.4.

Në Marche, njerëzit janë menjëherë në rrugë dhe zjarrfikësve kanë mbërritur njoftime të shumta për çarje dhe çarje në muret e shtëpive. Në veçanti, zjarrfikësit e Ankonës raportojnë se klinika private Villa Igea po evakuon pjesërisht strukturën.

Tërmeti është ndjerë dukshëm në pothuajse të gjithë Italinë qendrore dhe veriore. Në Bolonja dhe Romagna tronditja është ndjerë veçanërisht në katet e sipërme të shtëpive. Ka raporte si dhe nga Bolonja gjithashtu nga Rimini, Ravenna, Cesena. Tërmeti është ndjerë edhe në Umbria dhe Lacio.”

Sipas gazetës La Republica, “ka pasur gjithashtu raporte për ashensorë të bllokuar dhe mbeturina që kanë rënë. Ndërkohë, shumë dolën në rrugë, aq shumë frikë tek popullata. Trafiku hekurudhor u pezullua si masë paraprake në afërsi të Ankonës, në linjën e Adriatikut, për shkak të dyshimeve për dëmtim të binarëve.”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button