Rajoni

Vuçiq në Podgoricë: Duhet të ndërtojmë marrëdhënie më të mira me Malin e Zi pavarësisht nga të gjitha dallimet tona

Si gjithmonë, Serbia është e përkushtuar për forcimin e dialogut politik dhe bashkëpunimit gjithëpërfshirës me Malin e Zi për të mirën e të gjithë qytetarëve tanë dhe të gjithë rajonit, tha presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, i cili sot mori pjesë në inaugurimin e Presidentit të sapozgjedhur të Malit të Zi .Jakov Milatoviq.

“I urova Presidentit të Malit të Zi, Jakov Milatoviq, ta kryejë këtë detyrë të ndershme dhe të përgjegjshme me shumë mund dhe energji, për të cilën e di se do t’i duhet, i bindur se do të punojmë së bashku për të forcuar partneritetin dhe marrëdhëniet e mira ndërmjet Serbisë dhe Malit të Zi. ”, tha ai. Presidenti Vuçiq në llogarinë e tij në Instagram buducnostsrbijeav.

Presidenti i Serbisë më pas iu drejtua gazetarëve dhe tha se mëngjesin e sotëm ka biseduar me presidentin e ri të Malit të Zi, Jakov Milatoviq dhe se me pjesëmarrjen në inaugurim ka dashur të tregojë respekt për qytetarët e Malit të Zi përballë Republikës së Serbisë.

“I uroj çdo të mirë Malit të Zi në të ardhmen, ai gjithmonë do të ketë një mik dhe partner të besueshëm në Serbi”, tha Vuçiq dhe vazhdoi: “Është e qartë se Mali i Zi mbetet i përkushtuar strategjikisht ndaj politikës së tij të anëtarësimit në NATO. Ne e perceptojmë pozicionin tonë ushtarak ndryshe dhe me xhelozi dëshirojmë të ruajmë neutralitetin ushtarak. Ne kemi mesazhe me nuanca paksa të ndryshme në lidhje me disa ngjarje në botë, por kjo nuk është dhe duhet. të mos ndryshojmë për të ndryshuar qëndrimin tonë jashtëzakonisht miqësor ndaj Malit të Zi”.

I pyetur nga gazetarët nëse Jakov Milatoviq do të vijë së shpejti në Beograd, Vuçiq tha se do të vijë dhe se është gjithmonë i mirëpritur në kryeqytetin tonë. “Ne duhet të flasim, të bashkëpunojmë dhe të përpiqemi të ndërtojmë marrëdhënie më të mira pavarësisht nga të gjitha dallimet tona. Mendoj se është e rëndësishme të kuptojmë nevojat dhe dallimet që ekzistojnë mes nesh dhe, nëse ka ndonjë gjë, kur t’i kuptojmë ato t’i respektojmë. Shpresoj për përmirësim të mëtejshëm të marrëdhënieve, jo vetëm ndërmjet Serbisë dhe Malit të Zi, por edhe me vendet e tjera të rajonit”, tha Vuçiq.

“Të dy jemi në rrugën evropiane, kemi disa dallime-jo vetëm në rajon, por edhe për çështje të tjera, por kjo nuk duhet të jetë pengesë në zhvillimin e marrëdhënieve miqësore, madje do të guxoja të them edhe vëllazërore. Nuk e di me ke kemi marredhenie me te ngushta se me Malin e Zi. Ka vendime nga njeri dhe tjetri qe nuk na pelqejne. Prandaj ka shtete dhe eshte gjithmone me mire te tregojme se cili eshte emeruesi i perbashket dhe jo për të kërkuar pikat e mosmarrëveshjes me lehtësinë e tolerueshme të papërgjegjshmërisë”, përfundoi Vuçiq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button