Politika

Vuçiq pas bisedës me Ramën: Ballkani i hapur është shumë i dobishëm për të gjithë ne 

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, sonte në Beograd është takuar me kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama. Sipas Euronwes Serbia, në konferencën e përbashkët për shtyp, ka thënë se kanë biseduar për të gjitha çështjet rajonale, procesin e Berlinit, i cili do të mbahet në Tirana më 17 korrik dhe Serbia përshëndeti angazhimin e Shqipërisë dhe kontributin personal të kryeministrit shqiptar për ta realizuar atë.

“Gjithmonë kemi mbështetur aktivitetet brenda këtij formati shumë të dobishëm rajonal dhe besojmë se do të kontribuojë në bashkëpunimin e mëtejshëm, përmirësimin e procesit të pajtimit dhe tejkalimin e problemeve të së kaluarës”, tha Vuçiq.

Vuçiq theksoi se niveli i shkëmbimit tregtar ndërmjet Serbisë dhe Shqipërisë nga viti 2015 deri në fund të vitit 2022 është rritur ndjeshëm, gjë që përkon edhe me nismën e Ballkanit të Hapur.

“Ajo iniciativë solli përfitime të mëdha për secilin prej nesh dhe besoj, mbi të gjitha për qytetarët tanë. Mendoj se në të ardhmen kjo iniciativë mund të kontribuojë në afrimin e mëtejshëm të njerëzve dhe për një jetë dhe standard më të mirë”, tha Vuçiq dhe vazhdoi:

“Ne folëm edhe për pikëpamjet shpeshherë të ndryshme për situatën në Kosovë dhe Metohi”, theksoi Vuçiq.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button