Rajoni

Abazoviq: Zgjedhjet si në Evropës Perëndimore. Mbështetje për kandifatin e opozitës Jakov Milatoviq

Kryeministri Dritan Abazovic deklaroi në emër të Qeverisë se ndihet shumë krenar për mënyrën sesi kaloi dita e djeshme e zgjedhjeve në Mal të Zi.

“Dje ishte si në vendet e Evropës Perëndimore. Mendoj se është diçka që duhet t’i shërbejë nderit të të gjithëve”, tha Abazoviq në seancën e sotme të Qeverisë.

Për këtë, siç tha ai, kanë kontribuar të gjithë pjesëmarrësit në procesin zgjedhor me “mesazhe shumë pajtuese”.

“Fokusi nuk është më te e kaluara por te progresi. Unë e konsideroj një progres të madh krahasuar me periudhën e mëparshme. Të gjitha ato frikëra që ekzistonin më parë po zhduken dalëngadalë”, tha kryeministri.

Ai tha se Qeveria ka dhënë një kontribut të madh në një atmosferë të tillë, pra që “Mali i Zi të dalë nga nofullat e së kaluarës dhe të kalojë në një fazë të re”.

“Ajo fazë do të thotë të thyesh monopolet politike, frikën politike, të thyesh historinë se dikush do të na vjedhë diçka, do ta çojë shtetin në një vend tjetër, se do të kthehen disa struktura kriminale…”

Ai bëri të ditur qëndrimin e tij politik në lidhje me raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale.

“Mendoj se Mali i Zi duhet të marrë një president të ri dhe do ta ketë një të tillë”, tha Abazoviq.

Sipas rezultateve paraprake të Qendrës për Tranzicionin Demokratik bazuar në 100 për qind të mostrës së përpunuar, kandidati i DPS-së Milo Gjukanoviq fitoi 35,3 për qind të votave, Jakov Milatoviq nga Lëvizja për Evropën Tani 28,9 për qind dhe Andrija Mandiq, kandidati i Partisë Demokratike. Përpara, 19 për qind. Ata pasohen nga kandidati demokrat Aleksa Beçiq me 11.3 për qind, kandidatja e SDP-së Draginja Vuksanoviq Stankoviq me 3.2 për qind, kandidati i Malit të Zi të Bashkuar Goran Daniloviq i cili fitoi 1.5 për qind dhe kandidati i pavarur Jovan Raduloviç me 0.8 për qind.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button