Kosova

DioGuardi premton lobim të fortë për Kosovën në administratën Trump

Joseph DioGuardi, ish-kongresisti amerikan me origjinë arbëreshe, njeriu i parë që i hapi rrugën çështjes shqiptare në Kongresin amerikan, në fundin e viteve ’80, thotë se do të fillojë një lobim të fortë edhe në administratën Trump për Kosovën, ndërkohë që ai nuk e di me siguri se cili do të jetë qëndrimi i presidentit te ri amerikan, Donald Trump, ndaj shqiptarëve.

Megjithatë, për një gjë ai është i sigurt: presidenti i zgjedhur Trump i njeh shqiptarët, për shkak se mijëra prej tyre punojnë në bizneset e tij në New York, dhe gëzon respekt për ta, shkruan sot “Koha Ditore”.

Por shpresa e ish-kongresistit amerikan, Joseph DioGuardi, është funksionimi i ndryshëm i Kongresit dhe i Senatit në SHBA nga Shqipëria, Kosova apo Maqedonia ku në këto vende një parti kontrollon gjithçka. DioGuardi ka shumë shpresë te Senati, sidomos te senatori John McCain, mik i shqiptarëve.

Ish-kongresisti DioGuardi thekson se nuk ka kurrfarë deklarate të Trump-it pro serbëve dhe kundër shqiptarëve, duke iu referuar një artikulli të rremë të pak javëve më parë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button