Kosova

Johnson nga Kuvendi i Kosovës: Jam i kënaqur që Britania e mbështet Kosovën

Ministri i Jashtëm i Britanisë së Madhe, Boris Johnson, ka thënë se Britania do të vazhdojë ta përkrahë shtetin e Kosovës. Ai në seancën plenare e cila po mbahet në Kuvendin e Kosovës, tha se Kosova mund të jetë shembull për të mirë për shtetet e tjera.

“Mendoj që Kosova mund të jetë një shembull i fuqishëm për vendet e tjera. Jam i kënaqur që Britania ishte ndër vendet e para që e ka njohur Kosovën. Ne ishim dhe jemi aleatë të Kosovës”, ka deklaruar ai.

Ai më pas ka thënë se e kujton kohën kur Kosova digjej nga lufta.

“Ishim shumë të gëzuar dhe mbaj mend që kam parë xhamitë dhe fshatrat duke u djegur nga forcat tërheqëse”, ka shtuar ai.

Johnosn më tej, ka theksuar se  mban mend shprehjen në fytyrat e refugjatëve, që siç thotë ai, ishin kapluar nga frika.

Ndërkohë, Ministri i Punëve të Jashtme i Britanisë së Madhe, Boris Johnson, në fjalimin e tij në Kuvendin e Kosovës, ka ngushëlluar familjen e Astrit Deharit dhe ka kërkuar nga autoritetet e kosovare që të kryejnë hetim të pavarur për vdekjen e tij.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button