Kyriakos Mitsotakis takoi Georgia Melonin në Bruksel

Dy liderët shprehën vullnetin e tyre për të forcuar marrëdhëniet dypalëshe. Kryeministri u takua sot në Bruksel me kryeministren e Italise, Giorgia Meloni  para fillimit të Mbledhjes së Këshillit Evropian.
Të dy liderët shprehën vullnetin e tyre për të forcuar marrëdhëniet dypalëshe dhe për të zgjeruar bashkëpunimin dhe koordinimin në fusha me interes të përbashkët brenda BE-së, si energjia dhe qeverisja ekonomike.
Ata gjithashtu folën për ceshtje rajonale dhe nderkombetare, si dhe për pasojat sociale dhe ekonomike të pushtimit rus të Ukrainës.
Kryeministri e informoi Gjeorgjinë Melonin për zhvillimet e fundit në Egje dhe Mesdheun Lindor dhe theksoi se retorika agresive e lidershipit politik turk, e cila kërcënon drejtpërdrejt Greqinë, rrezikon sigurinë dhe stabilitetin në rajon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *