Rajoni

Milatoviç i jep fund një epoke në Malin e Zi: “Brënda 5 viteve ne do ta cojmë Malin e Zi në BE”

Kandidati i partisë “Europa tani!”, Jakov Milatoviç fitoi bindshëm zgjedhjet presidenciale në Malin e Zi. Milo Gjukanoviç që ka lidhje me Malin e Zi në politikën e tij nuk duhet të pranonte.

Fondi i erës së Gjukanoviçit

Me paketën e vogëlve presidenciale nga Gjukanovi një epokë në Malin e Zi, në të cilin presidenti aktual ka në masë të madhe politikën e shtetit të ballkanas. Në vitin 2006 Gjukanoviç e pavarësoi Malin e Zi si pjesë e ish-republikës jugosllave dhe në vitin 2017 ia doli anëtarësimit Malin e Zi në NATO. Vetë Gjukanoviç dhe partia e tij e socialistëve, DPS janë akuzuar gjithmonë për korrupsionin, nepotizëm dhe lidhje me krimin e tyre, por ata kanë hedhur poshtë fajësimet.

Fituesi i zgjedhjeve presidenciale, Jakov Milatoviç e ka vendosur luftën kundër kurrupsionit në fokus të programit të tij dhe ka premtuar një standard më të lartë jetese për këtë malazezë. Ai kërkon të forcojë miqt e Malit të Zi si me fqinjët e Serbisë ashtu edhe me BE. “Brenda 5 vjetësh ne do ta çojmë Malin e Zi në BE”,  ka premtuar Milatoviç. Në festimet e përkrahësve të tij, dëgjoheshin bisedat “Milo, mori fund!”.

Në raundin e parë të zgjedhjeve presidenciale, Milo Gjukanoviç  mori numrin më të lartë të votave, por në balotazh nuk konsideron si të preferuar. Rivalin e tij e mbështeti gjithë kampin e propozuar në Malin e Zi, i cili në fillim doli vetë me disa kandidatë, mes tire edhe partia e hapur proruse, Fronti Demokratik, DF. President, që zgjidhet çdo pesë vjet ka kompetenca protokollare në Malin e Zi, por në kohë krize ato konsiderohen të rëndësishme. Kështu tre ditë para zgjedhjeve presidenciale, Milo  Gjukanoviç  shpërnda në parlamentin dhe shpalli zgjedhjet parlamentare më 11 qershor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button