OpinionRajoni

Mitsotakis apo Tsipras: Kush do të durojë më shumë?

Nga Babis Koutras

Mirë, Mitsotakis ka një avantazh, si çdo kryeministër, sepse ai e di se kur ka përfunduar maratona zgjedhore që po zhvillohet tani.

Me fjalë të tjera, ai do të zgjedhë se kur do të mbahen zgjedhjet, hamendësoj me kriterin kryesor se cila do të jetë data më e favorshme për të dhe qeverinë, në mënyrë që ai të arrijë rezultatin më të mirë të mundshëm dhe të shkojë në “raundin e dytë”. “Me kushtet më të mira të mundshme. Veç kësaj, Tsipras bëri të njëjtën gjë në shtator 2015 dhe korrik 2019. Herën e parë ia doli, herën e dytë dështoi, por të dyja ishin zgjedhjet e tij.
Mitsotakis ka shumë data për të zgjedhur. Dhe 5 marsi dhe 26 marsi dhe Palms dhe maji, edhe 9 korriku janë brenda afateve kushtetuese. Informacionet nga Maximou thonë se në ditët e Krishtlindjeve ai do të marrë vendimet përfundimtare dhe do të organizojë teknikisht, politikisht dhe komunikativisht rrugën përfundimtare për në zgjedhje.

Gjithashtu, duke qenë se e gjithë mbështetja financiare është planifikuar t’u jepet përfituesve (pensionistë, familje në nevojë, fermerë) në dimër, kush prej tyre do ta… kujtojë në pranverë kur të jenë prapa ekranit? E megjithatë, që në majin e kaluar kryeministri e kishte thënë qartë se vendi dhe ekonomia nuk mund të përballojnë “klimën toksike të kultivuar nga opozita dhe veçanërisht SYRIZA”. Edhe sa mund të vazhdojë?

Ata që këmbëngulin për zgjedhje të shpejta, bazuar në argumentimin e mësipërm, mendoj se po ecin në drejtim të gabuar. Debati i djeshëm në Kuvend për përgjimin, i cili përfundoi pa paraqitur asnjë provë të re nga opozita për të vërtetuar ankesat e saj, mund të cilësohet si thelbësor.

Jemi tashmë në periudhën parazgjedhore dhe dy pretendentët kryesorë për pushtet po lëvizin nga njëri skaj në tjetrin në turne të vazhdueshme. Nga njëra anë, Kyriakos Mitsotakis, me ajrin e supremacisë në sondazhe dhe synimin e mbështetjes te vetja. Dimri i vështirë po i afrohet mesit, problemet janë të mëdha, por gjithçka tregon se do të shmangim fatkeqësinë.

Rritja e ekonomisë po shkon pranë parashikimeve (megjithë dështimin e tremujorit të tretë), të ardhurat nga taksat tejkalojnë të gjitha pritshmëritë, kostot e energjisë nuk kanë shpëtuar plotësisht, inflacioni është nën mesataren e BE-së. dhe “shporta e familjeve” vepron si një nxitës për shtresat e ulëta ekonomike, në një periudhë ku saktësia fshin gjithçka. Të gjitha sa më sipër, të kombinuara me taksimin e fitimeve të tepërta në rafineri dhe energji, i lejojnë Mitsotakis të shpallë disa ndihmë financiare për të dobëtit dhe të padrejtët në çdo turne. Nisur nga informacionet e publikuara nga “TEMA” sot, kjo mund të vazhdojë edhe për një kohë të gjatë. “Shporta e zgjedhjeve” ka të ardhme.

Dhe nga ana tjetër, Alexis Tsipras, me ankthin 25%, përsëritet në çdo paraqitje, duke kundërshtuar gjithçka shkencëtarit, por duke refuzuar të pranojë që shoqëria të duket nga ana tjetër. Me argumentet dhe ideologjitë e 3% nuk ​​mund të pretendosh 35% të votave dhe pushtetit. Në këto rrethana, kush mendoni se mund ta përballojë më mirë sezonin e gjatë zgjedhor që kemi përpara?

Marre nga “Protothema”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button