Ekonomia

Përfundon Bypassi i Rrogozhinës, pjesë e korridorit 8

Një nga akset më problematike kombëtare, pjesë e korridorit 8,  që lidh Elbasanin me pjesën perëndimore të vendit pas shumë vitesh bllokim dhe braktisje ka marrë zgjidhje.

Me një fond prej gati 5.7 milionë euro nga Bashkimi Evropian, ka përfundunduar Bypass-in e Rrogozhinës, një segment prej 4.3 km me 2 korsi kalimi, dhe gjerësi totale 10.5m.

Një segment rrugor tashmë do ndihmojë së tepërmi levizjen e  mjeteve në aksin Qaf-Thanë-Elbasan-Durrës, Vlorë apo Kukës dhe Shkodër.

Një nyje lidhëse më rëndësi të madhe pjesë e korridorit 8 e cila është ndërtuar për gati 24-600 muaj.

Projekti i implementuar përfshiu gjithashtu ndërtimin e dy rreth rrotullimeve, një degëzimi “T”, një ure me gjatësi prej 21.8 m dhe tre nënkalimeve për makineritë bujqësore.

Tashmë rruga ka përfunduar, pritet vetëm hapja e saj për kalimin e lirë të mjeteve.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button