Bota

Biznese amerikane vizitojnë Kinën për të mësuar të vërtetën nga kompanitë vendase e të huaja

Kohët e fundit, një numër drejtuesish të bizneseve amerikane kanë vizituar Kinën, duke vepruar vetë për të verifikuar zërat joharmonikë që vijnë nga bota e jashtme.

Në një darkë të fundit të mbajtur në Pekin, rreth 200 përfaqësues të kompanive kineze dhe të huaja u mblodhën për t’i kushtuar vëmendje një ekspozite të ardhshme të zinxhirit të furnizimit në Kinë. Me këtë rast u përdorën disa pyetësorë për të dëgjuar zërin e vërtetë të komunitetit të biznesit.

Gjatë darkës u kthyen 86 pyetësorë, që mbulonin 8 industri të ndryshme, më e madhja prej të cilave ishte industria e jetës së shëndetshme, e ndjekur nga industria e energjisë së pastër, industria e makinave inteligjente dhe industria e shërbimit të zinxhirit të furnizimit, të ndjekura nga industria e bujqësisë së gjelbër e dixhitale dhe industria e teknologjisë.

Sipas pyetësorit, në tre vitet e fundit, shumica e kompanive me “rritje në shkallë të gjerë” në biznesin e Kinës janë në industrinë e makinave inteligjente. Vlen të theksohet se janë dy kompani kineze me një shkallë prej më shumë se 500 personash që ende janë duke bërë biznes në të njëjtën industri dhe kanë marrë rolin e kërkimit dhe zhvillimit të produktit në zinxhirin global të furnizimit gjatë prodhimit të produktit.

Ndër 8 kompanitë në industrinë e teknologjisë dixhitale, 63% e tyre besojnë se rreziku politik global është faktori më i madh që ndikon në biznesin e tyre në Kinë. Gjithsesi, në vlerësimin e situatës së zinxhirit të furnizimit, tre të katërtat e kompanive të kësaj industrie besojnë se zinxhiri global i furnizimit të teknologjisë dixhitale do të bëhet gjithnjë e më i varur nga Kina brenda pesë viteve. Edhe kur u pyetën për pritshmëritë e tyre për ekspozitën e parë të zinxhirit të Kinës, midis 86 kompanive, përgjigjet e para dhe të dyta ishin shtimi i partnerëve dhe porosive të reja.

Duke ditur se ka rreziqe, ato sërish zgjedhin të mbështeten më shumë te Kina dhe presin më shumë bashkëpunim me këtë vend. Ndërmarrjet po veprojnë ndërkohë për të treguar se rreziku nuk vjen nga Kina.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button