Rajoni

Bullgaria dhe Greqia po kryejnë një stërvitje të përbashkët të forcave ajrore

Bullgaria dhe Greqia po kryejnë një stërvitje të përbashkët të forcave ajrore. Avionët grekë F-16 do të fluturojnë në javën nga 24 deri më 30 prill mbi Bullgarinë në kuadër të stërvitjes së përbashkët të fluturimit “Ylli Trak”.

Do të praktikohet luftimi ajror luftarak në lartësi mesatare, operacionet ajrore mbrojtëse dhe sulmuese, hetimi vizual ajror, fluturimet në itinerare me shumë lartësi, mbështetja e drejtpërdrejtë ajrore, kërkimi dhe goditja e objektivave tokësore dhe detare etj.

F-16-të grekë do të kryejnë fluturime pa u ulur në një aeroport bullgar, saktësoi Ministria e Mbrojtjes, duke kujtuar se stërvitja “Ylli Trak” po zhvillohet që nga viti 2010, por tashmë është edhe në kontekstin e luftës në Ukrainë. Prandaj, një nga qëllimet është arritja e ndërveprimit më të lartë në operacionet e NATO-s.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button