Rajoni

Daçiq: Asnjë armë nuk është eksportuar për asnjërën nga palët që nga fillimi i konfliktit në Ukrainë

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministri i Punëve të Jashtme Ivica Daçiq ka mohuar pretendimet për eksportin e pretenduar të armëve për Ukrainën, të publikuar nga agjencia britanike “Reuters”.

“Ministri Daçiq deklaroi se Republika e Serbisë, ka respektuar aktet e ligjshme të brendshme, pra nuk eksporton pajisje ushtarake në asnjë vend nëse ka luftime dhe konflikte te armatosura, që krijon rrezikun për paqen në rajon ose kërcënon interesat e saj të mbrojtjes”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Jashtme. Daçiq theksoi se Serbia i përmbahet politikës së saj të neutralitetit ushtarak dhe zbaton konkluzionet e Këshillit të Sigurisë Kombëtare nga shkurti i vitit të kaluar.

Siç shtoi ai, “vendi ynë, pra Serbia, natyrisht, u shet armë vendeve të treta që nuk kanë lidhje me luftën në Ukrainë”. “Gjithmonë ekziston mundësia që në mënyrë magjike të gjenden armë në territorin e konfliktit, por kjo nuk ka të bëjë absolutisht me Serbinë. Kjo eshtë një ceshjtje për ato vende që nuk respektojnë normat, klauzolat kontraktuale dhe praktikat e biznesit. E përsëris, nuk ka dërguar armë Serbia dhe gjithçka që është publikuar për këto tema janë spekuluar të pavërtetave”, tha Vuçeviq.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button