Nga Facebook

Elona Agolli : Aforizma nga Dritëro

 • Veza vërtet nuk ka qime , po qimet mund t’i ngjiten . Mirë është të jemi vigjilentë.
 • Që t’i shtrish këmbët sa ke jorganin , mos fli tërë natën.
 • Në liqenin e gjumit dalin dhe zhyten ëndrrat si peshqit;pastaj humbin.
  *Çfarë tha e Ëma e Zeqos majë Thanës? Kjo është çështja !
 • Unë dua vetëm një mbret : mbretin e përrallave .
  *Qentë le të lehin , karvani të shkojë përpara drejt i lidhur me zinxhirë.
 • Ai flet kodra pas bregut , ti flet male pas kodrave .
  *Kurva digjet , fshati krihet .
  *Mua më pēlqen më shumë një flutur krahëshkruar , sesa një shqiponjë në kuptimin jashtë patriotizmit .
  *Në Tokën e rrumbullakët , Shqipëria jonë del me kurriz të përkulur .
  *Unë jam një orë e prishur , akrepat e së cilës nuk lëvizin ; megjithatë brenda saj vërtiten akrepat e padukshëm të kujtesës .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button