Kosova

Hovenieri pas takimit me Osmanin e përmend që s’i shkuan kryetarët e VV-së në takim

Hovenier tha se situata është thellësisht shqetësuese në veri dhe ka thënë se është me rëndësi që mos të bëhet hyrja me forcë në objektet e komunave në veri. Ai shtoi se është me rëndësi që të depërshkallëzohet situate, raporton EO.

“Sa u takova me Osmanin dhe diskutuam për gjendjen në veri dhe rritjen e presidentit të përbashkët për dhunën dhe eskalimin”.

“Me ambasadorin Szunyog i kemi parë edhe katër kryetarët e komunave veriore, vetëm dy na janë bashkuar, ai i Zveçanit dhe Zubin Potokut. Edhe me ta diskutuar për lidhjet me gjendjen”. Pra ne takim ishin dy kryetarete komunave, perfaqesues te Partise Demokratike te Kosoves dhe e kane bojkotuar takimin dy drejtuesit e komunave, perfaqesues Vetvendojses.

“Qeveria e ShBAsë, por edhe ato të gjuhës të QUINT-it, e kanë potencuar se sa e rëndësishme është që zyrtarët të hyjnë në aftësinë për të përdorur forcën. Ky mbetet ende qëndrimi ynë. Edhe me kryetarët e diskutuam se si mund ta kryejnë detyrën e tyre dhe t’u mund të gjithë, sidomos pa pasur nevojë për forcën që hyjnë në institucione”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button