Bota

I dërguari i posaçëm i Kinës u takua me diplomatët rusë për krizën në Ukrainë

Të dy palët shkëmbyen mendime mbi marrëdhëniet Kinë-Rusi dhe zgjidhjen politike të krizës në Ukrainë.

Bashkëbiseduesit përshëndetën vizitën e presidentit kinez Xi Jinping në Rusi në mars, duke thënë se kjo vizitë thelloi më tej besimin e ndërsjellë politik, konsolidoi themelin politik dhe atë të opinionit publik të të dy popujve, duke injektuar një shtysë të re dhe të fortë për bashkëpunim praktik të gjithanshëm dypalësh.

Të dyja palët u zotuan të zbatojnë konsensusin e rëndësishëm të arritur nga dy krerët e dy shteteve, të forcojnë më tej koordinimin strategjik dypalësh dhe shumëpalësh, si dhe shkëmbimet dhe bashkëpunimin në fusha të ndryshme, duke synuar vazhdimin e pasurimit të vazhdueshëm të përmbajtjes së marrëdhënieve Kinë-Rusi në epokën e re.

Në bazë të dokumentit që tregon qëndrimin e Kinës për zgjidhjen politike të krizës në Ukrainë, Li tha se Kina do të forcojë shkëmbimet dhe dialogun me të gjitha palët, përfshirë Rusinë, për të bërë përpjekje konkrete për zgjidhjen politike të krizës.

Nga ana tjetër, pala ruse vlerësoi përpjekjet praktike të Kinës për të promovuar zgjidhje paqësore të krizës në Ukrainë dhe shprehu besimin e saj se parimet dhe qëndrimi përkatës i Kinës janë të favorshme për një zgjidhje paqësore të krizës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button