Kronika

Mediat britnaike: Grupe shqiptare me oferta në ‘TikTok’ për festa


Problemi i vazhdueshëm i emigrimit të paligjshëm të shqiptarëve në Mbretërinë e Bashkuar po bëhet gjithnjë e më i ndjeshëm.

Rreziku që po iu nënshtrojnë të rinjtë shqiptarë në kërkim të një jete më të mirë në Angli është i lartë, dhe disa prej tyre përfundojnë duke u implikuar në aktivitete të paligjshme, veçanërisht trafikun e drogës si pjesë e rrjeteve kriminale.

Qeveria e kryeministrit britanik Rishi Sunak ka premtuar të kundërshtojë kalimet e paligjshme, të cilat shpesh realizohen përmes gomoneve dhe kamionëve, por sipas një artikulli të Daily Mail, këto masa ende nuk kanë arritur efektin e dëshiruar.

Artikulli në fjalë thekson se grupe të trafikimit me qenie njerëzore të lidhura me Shqipërinë po bëjnë ulje të çmimeve për kalimet detare gjatë periudhës festive, duke i vënë ministrave britanikë në siklet që janë dukur të paaftë për të frenuar këtë fenomen.

Tani, tarifa e një kalimi me kamion pritet të ulët në 5,000 paund nga 8,000 paund që ishte më parë, ndërsa në TikTok shfaqen reklama që premtojnë sukses të plotë në arritjen në Mbretërinë e Bashkuar, duke shfrytëzuar edhe imazhe festive nga Londra.

Një figurë e shquar konservatore dhe ish-ministër në qeveri ka komentuar se grupet kriminale janë duke përfituar nga çrregullimet aktuale politike dhe duken më të guximshëm në ofertat e tyre për të transportuar emigrantët, duke përfshirë edhe fluturimet me avion me çmime deri në 14,000 paund për person.

Ndërkohë, qeveria britanike ka deklaruar Shqipërinë si “vend të sigurt”, gjë që ka ulur ardhjet me gomone nga ky vend, por ka rritur shqetësimin për kalimet ilegale përmes kamionëve.

Kjo javë gjithashtu sheh sfida të reja për Sunak, pasi përballet me sfida parlamentare ndaj projekt-ligjit të urgjencës për skemën e Ruandës, pasi ministri përgjegjës dha dorëheqjen, duke e lënë projektin në dyshim

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button