Rajoni

Shqiptarët e Kroacisë sërish përfaqësohen në kuvend nga Ermina Prljaskaj

Rezultatet preliminare nga zgjedhjet parlamentare të së dielës në Kroaci kanë konfirmuar sërish fitoren e Ermina Lekaj- Prljaskaj për deputete.

Prljaskaj, e cila është me origjinë nga Zymi i Hasit të Kosovës ka fituar më së shumti vota në listën e kandidatëve të pakicave.

Lajmi është konfirmuar në faqen e saj zyrtare të facebook’ut.

Ermina vjen nga Kosova, ndërsa është shkolluar në Rijekë. Është juriste e diplomuar, si dhe ka të dhënë provimin e jurisprudencës. Aktualisht është duke vijuar studimet pasuniversitare në Menaxhim të Marketingut.

Për deputet në parlamentin kroat, në garë ishin edhe dy kandidatë tjerë shqiptarë, por që nuk arritën të kalojnë pragun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button