Politika

“Shumë shqetësuese”/ Vonder Leyen flet për situatën në veri të Kosovës: Të ulen tensionet dhe të rikthehen në dialog

Kryetarja e Komisionit Europian, Ursula Von der Leyen në konferencën e përbashkët që është duke mbajtur me kryeministrin Edi Rama nuk la pa komentuar edhe situatën në veri të Kosovës.
Ajo tha se situata është shumë shqetësuese dhe të dyja vendet duhet të ulin tensionet e të rikthehen në dialog.

Von der LeyenKeni punuar për çështjen e bashkëpunimit dhe keni pasur arritje. Rritja e tensioneve Kosovë-Serbi është shqetësuese dhe është thelbësore të ulet tensioni dhe të rikthehen në dialog. Edhe BE u ndërtua në bazën e dialogut dhe më pas në bazës e zhvillimit ekonomik. Ky është një proces i gjatë që sjell një të ardhme me paqe dhe begati. E përgëzoj Shqipërinë për përparimin që ka patur në Reformën në Drejtësi. Duhet t’i hedhim sytë drejtë së ardhmes, por nuk duhet të harrojmë se çfarë është bërë, për luftën kundër krimit të organizuar dhe e di që tani po punoni për luftën kundër pastrimit të parave.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button