Amerika

Vrasesi i nxenesve ne nje shkolle te mesme te michiganit, merr denimin me te rende te mundshem

Gjykatësi i Gjykatës së Qarkut Oakland,ne Michigan te SHBA-ve,  Kwamé Rowe tha se shpreson që duke dënuar vrasesin e nxenesve  të shkollës së mesme të Oksfordit Ethan Crumbley në burg të përjetshëm pa kusht, familjet e viktimave mund të mbyllin këtë kapitull të jetës së tyre.

Para leximit të dënimit, gjykatësi tha se ai “as nuk mund t’a kuptojë” frikën e prindërve, fëmija i të cilëve ndoqi shkollën në ditën e të shtënave. Gjykata dëgjoi dhjetëra deklarata të viktimave të Premten.

“Unë e di se çfarëdo dënimi që te vendose gjykata nuk do t’i kthejë të dashurit tuaj ose të kurojë ankthin mendor ose plagët fizike të përjetshme që disa prej jush kanë, por shpresoj që fjalia t’ju lejojë të mbyllni një kapitull në jetën tuaj,”  tha Rowe.
Mbrojtja e Crumbley argumentoi se ai kishte një sëmundje mendore dhe duhet të merrte një denim që përfshinte një mundësi të lirimit me kusht.

Gjykatësi e kundërshtoi atë argument, duke thënë se Crumbley ka një “obsesion me dhunën” dhe planifikoi dhe hulumtoi të shtënat hollësisht. Ai tha se sëmundja mendore nuk ndërhyri në veprimet e tij.

“Dhe ai ekzekutoi  nje për nje te gjitha  gjërat që ai planifikoi,” tha Rowe.

Gjykatësi theksoi se ai filloi të planifikonte të shtënat javë para se ta bartte atë dhe madje siguroi që ai të kishte një armë që do të bënte më shumë dëm.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button