“Vdes” grupi Wagner, ja kush janë mercenarët e rinj

Duke pasur parasysh vakumin e krijuar në këtë situatë paraushtarake, pritej që “kompani të tjera private të kompanive” të konkurrojë për shitjen e zërit të Wagnerit. Epo, duket se është Redut, një grup mercenar nga inteligjenca ruse që filloi si një bazë midis oligarkëve të ngushtë me Kremlin dhe komandantët e lartë të ushtrisë.

Redut ka deklaruar se Prigozhinin nuk e kishin “mik” dhe se, nëse rebelimi do të kishte zgjatur vetëm një ditë më shumë, udhëheqësi i grupit Wagner do të ishte bërë “kundërshtari” i tyre.

Origjina e grupi mercenar

Historia e Redut është befasuese. Nga të qenit në prag të zhdukjes deri në zgjedhjet për të zëvendësuar grupin Wagner. Krijuar 15 vjet më parë nga anëtarët e Forcave Speciale Ruse nga një grup i njohur si Antiterror, ai u krijua për të mbrojtur fabrikat që ishin blerë nga Genadi Timchenko, një ish-gjenet i Komitetit për Sigurimin e Shtetit (KGB) dhe oligark i lidhur. mua Putinin.

Veprimtaria e Redut fillimisht nuk ishte e madhe. Në fakt, ky grup u dislokua në Siri me dy ekipe, burra me 55 burra dhe tjetri me 65. Megjithatë, roli i tij filloi të ndjejë veten gjatë pushtimit të trupit, kur rusët kërkuan të gjenin një forcë mercenare për t’u mbrojtur nga grupi. Wagner.

Konkretisht, Redut u përdor nga Kremlini për të konkurruar me këtë grup mercenarësh përmes një plani të hartuar nga nënkryetari i inteligjencës ruse (GRU). Për më tepër, besohet se janë anëtarët e Redut që idenin t’i jepnin fund jetës së Volodymyr Zelensky në ditën e parë të pushtimit.

 

Ndikimi i Kremlinit

Por, mercenarët jo vetëm që nuk arritën të eliminonin Presidentin e Ukrainës, por gjithashtu humbën 90% të trupave të tyre gjatë ofensivës së Kievit, duke i lënë rrugë të lire grupit Wagner. Ishte vetë Kremlini që e mbajti në këmbë Redutin, që ka mundur të rekrutojë 7000 ushtarë këtë vit, shumë prej tyre të burgosur.

Roli i Redut sot

Gjithçka tregon se, gjithçka, Redut mund të marrë drejtimin e operacioneve të Wagner në Siri dhe vende afrikane. Para së Prigozhit Dmitry Utkin, Redut kishte fillimin e vdekjes së Afrikës dhe po fokusonte veprimet në këtë fushë. Nëse bëni këtë gjë, është një çështje tjetër, pasi misionet e Wagnerit në Afrikë bazohen shpesh në lidhjet personale që Prigozhin dhe Utkin janë krijuar me udhëheqësit afrikanë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *