Politika

Rama: Zgjidhja e ofruar nga bashkësia euroatlantike, mundësia e artë e Kosovës

Kryeministri Edi Rama deklaroi dje se tre departamentet e ushtrisë së Kosovës duhet të kthehen në shtëpinë e Kosovës dhe duhet të kthehen në shtëpinë e tyre në një kohë të shkurtër nga euroatlantike, dhe për ta bërë Kosovën një vend të njohur ndërkombëtarisht jo vetëm nga ata që e njohin deri sot, por nga të gjithë, edhe nga Serbia.

“Është imediate nevoja, domosdoshmëria, urgjenca që të tre punonjësit e Kosovës të kthehen në shtëpi. Përtej pretendimeve që janë kapur këtu, apo atje, janë marrë këtu apo janë gjetur atje, për të cilat KFOR nuk do të bëjë konkluzionet e publikut, por do të depozitojë dosjet e lidhura me NATO-n, është absolutisht e qartë në të gjitha rastet e tre efektivëve. kanë bërë asnjë krim. Edhe nëse do të supozonim se kanë shkelur vijën e kufirit, shkelja e vijës së kufirit ka vetëm një përgjigje: kthimin e tire në shtëpi”, deklaroi kryeministri Rama në konferencën e përbashkët për shtyp me kryeministrin e Hungarisë, Viktor Orbán.

Rama tha se qeveria shqiptare është fokusuar në këtë pikë dhe se po përdor të gjitha kanalet e mundshme për të arritur këtë.

“Jemi të fokusuar që nga momenti i parë për të bërë këtë kanal, po përdor të gjithëve këtë ngjarje sa më parë”, deklaroi Rama.

Sa i përket pyetjeve për gjetjen e një zgjidhjeje të përbashkët, Rama tha se Zgjidhja e Përbashkët është zgjidhur nga bashkësia euroatlantike.

“Zgjidhja e përbashkët është zgjidhje e përbashkët e euroatlantikes, me pikat e shumta të qarta dhe të palëvizshme, siç ju shikoni dita-ditës, de-eskalimit. Dhe ajo që është më e rëndësishme për interesin tonë është se ajo është në tryezë. Dokumenti i të dhënave është në tryezë. Dhe ngjarjet historike janë në tryezë, për të mbyllur një kapitull shumë të gjatë dhe të dhimbshëm dhe për të hapur një kapitull të ri dhe për të bërë Kosovën një vend të njohur ndërkombëtarisht jo vetëm nga ata që e njohin deri sot, por nga të gjithë. , edhe nga Serbia”, u shpreh Rama.

Për kryeministrin Rama kjo është një mundësi e madhe.

“Është kaq e madhe kjo mundësi dhe kaq i tillë ky moment në histori, sa të gjitha të tjerat janë një produkt i një devijimi të panevojshëm nga fokusi”, vijoi ai.

Rama u shpreh se fokusi është që të bëhet paksa do të mbahet në tryezë.

“Dhe sot bashkësia euroatlantike i ka ardhur në artë të Kosovës. Dhe BE propozimi në këtë mund të jetë nga dhe SHBA është gjëja më e mirë që ndodh në Kosovë. Mund ta them me plot gojën që ajo ka dhe që është në tavolinë kjo mundësi e artë në këtë moment nuk është thënë që të jetë aty përgjithmonë. Situatat mund të ndyshojnë, konjukturat mund të ndodhin, dinamikat e mundit dhe pastaj mund të hyjmë në një kohë tjetër në histori që nuk do të kemi gjatë. Unë jam 100 % i fokusuar te kjo zgjidhje. Të tjerat e mundit të pilula ekzaltimi për ata që thonë veten si patriot në luftëra imagjinare, por nuk sjellin tërësinë e tyre për të gjithë botën dhe të tjerat e tjera të kohës dhe të mëdha qoftë edhe të mundit”, deklaroi Rama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button