Rajoni

RUMANI – Kryeministri Ciuca jep dorëheqjen sipas një marrëveshjeje me PSD

Kryeministri i Rumanisë, Nicolae Ciucă, i Partisë Kombëtare Liberale (PNL) dha sot dorëheqjen sipas një marrëveshjeje, dhe u zëvendësua nga partneri i tij i koalicionit, Marcel Ciolacu, i Partisë Socialdemokratike (PSD).

PNL dhe PSD kishin rënë dakord që socialdemokratët të zëvendësonin PNL në krye të qeverisë në gjysmë të mandatit, pasi të dyja partitë dolën nga zgjedhjet e fundit parlamentare në dhjetor 2020 me fuqi pothuajse të barabartë.

Zgjedhjet e ardhshme parlamentare janë caktuar në vjeshtën e vitit 2024.

Marrëveshja e pazakontë u shty tre javë për shkak të një greve të mësuesve dhe stafit të shkollave teknike.

Ciolacu nuk donte të merrte detyrën përpara se të arrihej një marrëveshje me protestuesit.

Sindikatat e mësuesve pranuan sot një ofertë të qeverisë për një rritje mesatare të pagave prej 25%.

Mësuesit e Rumanisë përbëjnë pjesën më të madhe të punonjësve të shtetit rumun, dhe kanë qenë më të paguarit nga të gjithë nëpunësit civilë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button