Rajoni

Spajiq: Nuk ka kualicion me partinë Gjukanovicit dhe “Ura”” te Abazovicit

Kandidati per kryeminister, pas zgjedhjeve ne Malin e Zi, zoti Milojko Spajiq nuk i është përgjigjur pyetjes për një koalicion të mundshëm me listën “Për të ardhmen e Malit të Zi” dhe si do të reagojë BE-ja ndaj saj. Ai tha se është koha për të festuar dhe se mëngjesi është më i zgjuar se mbrëmja.

Lideri i Lëvizjes Evropa tani, Milojko Spajiq, tha se kanë arritur një rezultat të mirë dhe presin që Qeveria të formohet sa më shpejt. Ai tha se në zgjedhjet e parakohshme është arritur një fitore e madhe, pavarësisht keqpërdorimit të resurseve shtetërore.

Spajić njoftoi se PES do të bisedojë me të gjithë me të cilët ndajnë vlera të përbashkëta.

I pyetur se me kë do të formonin qeverinë, Spajiq tha se e kishte deklaruar qartë se me kë nuk do të bënte koalicion – me Partinë Demokratike të Socialistëve te Gjukanovicit dhe Lëvizjen Qytetare “URA” te Abazovicit.

“Për sa më përket mua, përgjigja është e qartë, por parimet e programit janë më të rëndësishmet, le të shohim se kush dëshiron të ndihmojë programin “Europe Tani”. Ne jemi këtu për të dhënë rezultate për qytetarët në të ardhmen. katër vjet dhe kjo

Ai tha se bisedimet fillojnë nesër. Zyrtari i PES, Filip Ivanoviq, tha se kjo parti do të ketë grupin më të madh parlamentar në Kuvend dhe do të jetë përbërësi kryesor i Qeverisë. Ai prezantoi Spajiqin si kryeministër të ri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button