Kosova

Takimi Kurti-Abazoviç! Nënshkruhet marrëveshja ajrore: Fluturimet shkurtohen me 15 minuta

Kryeministri i Malit te Zi, Dritan Abazovic po zhvillon viziten e pare ne Kosove. Ai eshte takuar me kryeministrin e Kosoves Albin Kurti. Në praninë e dy delegacioneve ata nënshkruan marrëveshjen për shërbime ajrore mes Kosovës dhe Malit të Zi, ku fluturimet shkurtohen për 15 minuta.

Kurti për marrëveshjen e nënshkruar: Fluturimet shkurtohen për 15 minuta. Biseduam për marrëdhëniet e mira fqinjësore. Mundësitë që e rrisin mobilitetin ishin në fokus të bashkëbisedimit. Jemi mirënjohës që në kohërat më të vështira Mali i Zi u bë strehë përmbi 100 mijë shqiptarë që u larguan nga Kosova. Sot qytetarët e Kosovës nuk janë veç pushues por edhe investitorë në Mal të Zi. Eksporti në Mal të Zi është rritur për 55%. Biseduam për bashkëpunimin rajonal dhe na gëzon fakti që Mali i Zi ka ratifikuar tri marrëveshjet në kuadër të procesit të Berlinit. Biseduam për projektet e përbashkëta si për pikë kalimet gjatë sezonit të verës, ndërtimi i rrugëve. Marrëveshja për shërbime ajrore, është hap i rëndësishëm për rregullimin e hapësirës. Ofron mundësi të reja, shkurtimi i rrugës ajrore për 15 minuta, një kompani që ka fluturuar 4 herë në ditë me këtë marrëveshje e shton edhe një. Si dy shtete nënshkruese me marrëveshjen hapet mundësia për shfrytëzimin e lirive për kompanitë.

Abazoviç: Fokusi jonë edhe në takimin e sotëm është përmirësimi i jetës së qytetarëve. Ne vijmë me një mesazh paqësor dhe në të ardhmen të krijojmë një atmosferë të mirë rajonale. Në Mal të Zi kanë ndodhë disa procese politike por që nuk preket Kosova. Jemi më se të gatshëm të përkrahim Kosovën, shpresoj që kudo që ka kandiduar në RCC Kosova e ka mbështetjen e Malit të Zi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button