Politika

“Dita e Rinisë”, Rama uron me vargjet e Migjenit

Kryeministri Edi Rama ka përkujtuar sot “Ditën e Rinisë” që shënon 32 vjet nga krijimi i Lëvizjes Studentore të Dhjetorit të vitit 1990.

Në këtë Ditë të Rinisë, Rama krahas videos të publikuar në rrjetet sociale ka uruar të rinjtë  me vargjet e kolosit të madh të letrave shqipe, Millosh Gjergj Nikolla (MIGJENI).

“Dita e Rinisë” në vendon tonë është festë kombëtare në nder të të gjithë studentëve të Dhjetorit 1990, vendim i marrë nga Kuvendi në vitin 2009.

“Rini, thueja kangës ma të bukur që di!

Thueja kangës sate që të vlon në gji.

Nxirre gëzimin tand’ të shpërthejë me vrull…

Mos e freno kangën! Le të marri udhë.

Thueja kangës, rini, pash syt e tu…

Të rroki, të puthi kanga, të nxisi me dashnu

me zjarrm tand, rini… Dhe të na mbysi dallga prej ndjenjash të shkumbzueme q’i turbullon kanga.

Rini, thueja kangës dhe qeshu si fëmi

Kumbi i zanit te përplaset për qiellë

dhe të kthejë prap te na – se hyjt ta kanë zili

e na të duem fort si të duem një diell.

Thueja kangës, Rini! Thueja kangës gëzimplote!

Qeshu, rini! Qeshu! Bota asht e jote”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button