Bota

E djathta në Austri ofron një kandidat për “kancelar të popullit”, e majta nuk ka unitet 

Dita e Punës, 1 maji,  u kalua në Austri si shenjë e luftës së kandidatëve që aspirojnë për postin e liderit të bllokut politik të qendrës së majtë dhe njoftimit të liderit të ekstremit të djathtë (FPO) Herbert Kikl se do të kandidojë për këtë post. të “kancelarit të popullit”.
Në Partinë Social Demokrate (SPO), tre kandidatë po luftojnë aktualisht për mbështetjen e partisë dhe presidentja e SPO Pamela Randi-Wagner thotë se qëllimi përfundimtar duhet të jetë që “Austria të marrë më në fund një qeveri federale të udhëhequr nga socialdemokratët përsëri”, sipas portalit Euroactive.
Randy-Wagner pritej të drejtonte partinë në zgjedhjet në vjeshtën e vitit 2024, por pozicioni i saj drejtues u kontestua fillimisht nga rivali i saj më konservator Hans Peter Doksozil dhe më pas Andreas Babler, kryebashkiaku, një i majtë popullor në bazën e partisë iu bashkua listës së kandidatëve.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button