Bota

FMN për normat e interesit: Mund të bien në nivelet e para të pandemisë!

Produktiviteti i ulët dhe plakja e tyre janë arsyet, të cilat mund t`i shtyjnë sipas FMN-së normat e interesit në ekonomitë e mëdha që janë në nivelet e përpara pandemisë së Covid 19-ës.
Institucioni i madh global pret që rritja e çmimeve të huamarrjes të jetë e përkohshme pasi inflacioni i lartë të vihet nën kontroll. Bankat Qendrore në një sërë vendesh, duke nisur nga shteti i bashkimit, tek Britania e Madhe e shteteve të tjera nëpër Evropë dhe rrit normat e interesit me shpresën e luftës në këtë mënyrë inflacionin galopant.

Në Angli, ai shënoi nivel më të lartë të gati 4 dekada. Ishin një sërë luftësh që ndikuan në këtë hov të inflacionit, ndër të tjerat edhe lufta e Rusisë në luftën që ka bërë që të gjithë të ndjehen të çmimeve të tyre.

 “Kur inflacioni të vihet nën kontroll, Bankat Qendrore të ekonomive të avancuara, do të lehtësojnë politikat monetare dhe të ulin normat e interesit në nivelet para pandemisë. Plakja e mjedisit gjithashtu. Shpenzimet që kanë njerëz kur janë të 20-at, 30-at dhe 40-at e tyre, janë më të lartat, ndoshta për shkak të blerjes së pronave të patundshme, krijimit të çifteve, blerjeve makinave apo çfarëdo tjetër, por me. kalimin e kohës ulen dhe shpenzimet, dhe konsumi”, u shpreh George Godber FMN.

Disa ditë më parë, shefja e FMN-së, Kristalina Georgieva u shpreh se ky organizëm para rritje të ngadalshme ekonomike në vitet në vijim, duke shtuar se India dhe Kina kanë kontribuar në gjysmën e rritjes ekonomike globale vit. Rritja është duke u transportuar në 90 për qind të shteteve të industrializuara, që përfshijnë Eurozonën, që sipas Fondit Monetar Ndërkombët5ar, normat e larta të interesit do të rëndojnë mbi kërkesën.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button