Bota

Instituti i Komisionit Europian: Europa do të goditet nga një stuhi vdekjeprurëse

Sipas një studimi, Europa shumë shpejtë pritet të goditet nga një stuhi vdekjeprurëse për shkak të motit ekstrem.

Sipas një studimi të publikuar në një revistë për ndryshime klimatike, thuhet se përmbytje të mëdha do të shkaktohen në çdo kontinent deri në vitin 2050.

Europa do të pësojë një rritje progresive dhe të rrezikshme të klimës, e cila do të fokusohet më së shumti në rajonet jug-perëndimore, shkruan Independent.

Hulumtuesit kanë sugjeruar se rajonet që do të goditen më së shumti nga kjo katastrofë klimatike, janë kryesisht vendet jugore dhe perëndimore të Europës, përkatësisht bregdetet e tyre.

Giovanni Forzieri, autor kryesorë dhe shkencëtar i Institutit të Komisionit Europian ka thënë se ky studim duhet të jetë një paralajmërim për qeveritë dhe institucionet e ngarkuara me përgatitjen e zgjidhjeve dhe strategjive

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button