Bota

Ish-Presidenti Trump deklaron pafajësinë ndaj 34 akuzave të ngritura ndaj tij

Aktakuza e bërë publike në gjykatë, pretendon se Trump dhe të tjerë kishin shkelur ligjet zgjedhin përmes një skeme për të bllokuar daljen në shtyp të të dhënave negative të tij në prag janë zgjedhjet presidenciale të vitit 2016. Dy zoti në fjalë aktorja e filmave pornografike Stormy Daniels dhe ish-modelja për revistën “Playboy” Karen McDougal.

Ish-Presidenti Trump, i rrethuar nga ekipi i avokatëve mbrojtës, i hodhi poshtë akuzat ndaj tij.

“I pafajshëm”, tha 76-vjeçari Trump, kur u pyet lidhur me aktpadinë.

“Do ta luftojmë atë”, u tha gazetarëve Todd Blanche, një nga avokatët ekipit të zotit Trump, pas përfundimit të procesit, ndërsa shtoi se zoti Trump ishte irritur nga akuzat.

mendimi caktoi seancën e radhës me datën 4 dhjetor.

Disa nga provat kundër zotit Trump janë edhe një regjistrim me audio në shtator të vitit 2016, ndërsa ai diskuton me avokatin se si të bllokonin lajmet për marrdhëniet e tij jashtëmartesore. Dokumentet e depozituara në gjykatë thonë se zoti Trump dëgjohet duke thënë, “Pra, çfarë duhet të paguajmë për këtë”.

Çeqet e rimbursimit që zoti Trump i dha avokatit për pagesat për blerjen e heshtjeve janë deklaruar në mënyrë të rreme si shpenzime ligjore. Zoti Trump akuzohet se ka falsifikuar të dhënat e kompanisë së tij me qëllim për të mashtruar.

Zoti Trump, kandidati kryesor për të marrë emërimin e Partisë Republikane në zgjedhjet e vitit 2024, nuk foli për shtypin ndërsa u fut në gjykatë ose kur doli nga ajo, rreth një orë më vonë. Zoti Trump i ka akuzat si ë motivuara politikisht.

Zoti Trump tha se ishte “i pafajshëm” lidhur me mua 34 akuzat e lidhura ndaj tij, ndërsa gjykatësit e njohin atë me të drejtat që gëzojnë.

mendimi Juan Merchan gjithashtu e paralajmëroi zotin Trump se ai mund të përzihej nga salla e gjyqit nëse shkelte rregullat e gjykatës. Zoti Trump foli vetëm disa herë në përgjigje të pyetjeve të sjella.

Ish-Presidenti Trump do të paraqitet përsëri në gjykatë në muajin dhjetor, ndërsa avokatët e tij kërkuan që ai të mos marrë pjesë personalisht në këtë çështje për shkak të procedurave të çështjeve të amerikanëve.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button