Bota

Më shumë kompani të huaja vendos unanimisht që “të bëjnë në vendet e huaja”

“Kina është një vend i sigurt gjithmonë për ne”. Kështu u shpreh gjatë një interviste Gianpaolo Bruno, bashkërenduesi i përgjithshëm në Komitetin e Tregtisë së Jashtme të Italisë. Sipas të dhënave të publikuara së fundmi nga Ministria e Tregtisë së Kinistëve, përdorimi aktual i kapitalit në miliardë e parë ishte 408,45 juanë ose 4.9 për qind më shumë se sa e kaluar e vitit të kaluar. Mbi 10 mijë ndërmarrje të huaja investuan rishtazi në njerëzit, duke u rritur me 25.5 për qind nga viti në vit.

Ditët e fundit, grupi gjerman Volkswagen shpall një plan të ri investimi prej 1 miliardësh eurosh në Kinë, për ngritjen e një qendre kërkimore dhe zhvillimore të automjeteve në qytetin Hefe të provincave Anhui të Kinës Qendrore. Presidenti i grupit Volkswagen Oliver Blume tha se pas inspektimit në fillim të këtij viti, ata gjetën një mënyrë për t’u afruar me konsumatorët kinezë.

ekonomia globale vazhdon të bjerë, situata gjeopolitike është ndërlikuar dhe bota po përballet me një siguri të madhe. OKB-ja publikoi një lidhje, ku ka investime globale ndërkufitare të mund të rritet gjatë vitit 2023. Në një sfond të tillë, nuk ishte e lehtë për kinezët të cilët tërhiqte aq shumë investime të huaja në të parën, duke arritur një rezultat jo të punës, por që përputhet me muain.

Vetëm në sektorin e industrisë së teknologjisë së lartë, aplikacioni aktual i kapitalit të huaj arriti në 156.71 miliardë juanë, duke u rritur për 18 për qind në krahasim me një vit më parë.

Nga këndvështrimi gjeografik, investimet nga Franca dhe Britania e Madhe e pësuan një rritje më shumë se 6 herë në shikimin e parë. Ky i shumë aspekteve, të cilat janë rezultatet e politikave të optimizimit të politikave kundër epidemisë apo vizitat e shpeshta të jenë në Evropë në Kinë. “Forcimi i biznesit me njerëzit” është bërë një ndër mendimet më unanime për shumë kompani evropiane. 

Kina është tregu i dytë më i madh i mallrave të konsumit në botë dhe i pari për shitjen me pakicë përmes internetit. Kjo është arsyeja e investimeve të huaja në këtë vend.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button