Kosova

Ministri çek pasi Kurti ia dorëzoi aplikimin për anëtarësim në BE: I çmojmë arritjet e Kosovës

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti dhe ministri për Çështje Europiane i Çekisë, Mikuláš Bek dolën në një konferencë të përbashkët për media pasi në Presidencën çeke të BE-së u dorëzua aplikimi për anëtarësim.

Ministri për Çështje Europiane i Çekisë, Mikuláš Bek, tha se “është kënaqësi për të që ta pranojë aplikimin e Kosovës”, ndërsa tha se çështja e integrimit ëshhtë prioritet për ta.

I çmojmë arritjet e Kosovës”, tha ai.

Kryeministri paraprakisht, tha se nuk do të kërkojnë rrugë alternative për anëtarësim në BE dhe se do të angazhohen që t’i zbusin zërat skeptikë.

“Me përkushtimin tonë, edhe ndonjë zë skeptik në Bashkimin Europian lidhur me Kosovën besojmë që do ta zbusim e do ta ndryshojmë”, tha Kurti.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button