Politika

Sulmet ndaj EULEX dhe policisë në veri të Kosovës, Rama: Beogradi të mos i justifikojë, BE-ja duhet të thërrasë urgjent tryezën e dialogut

Kryeministri Edi Rama ka dënuar sulmet ndaj EULEX dhe policisë në veri të Kosovës.

Me anë të një postimi në Twitter ai shkruan se Beogradi duhet të ushtrojë ndikimin e vet mbi serbët e Veriut të Kosovës, pa i justifikuar veprimet e tyre.

Ndër të tjera kreu i qeverisë thotë se Bashkimi Europian duhet të thërrasë me urgjencë tryezën e dialogut.

“Sulmet mbi EULEX Kosovo janë të dënueshme pa asnjë ekuivok ashtu siç është i dënueshëm çdo akt dhune ndaj policisë së Kosovës.

Rishfaqja e barrikadave në Veri të Kosovës,bie ndesh me çdo ligj e çdo frymë dialogu e jo vetëm nuk zgjidh asgjë,po përkundrazi komplikon më tej çdo gjë!

Shtyrja e votimeve nga ana e Presidentes së Republikës së Kosovës është një sinjal kuptimplotë, të cilit autoritetet e larta të Beogradit duhet t’i përgjigjen me të njëjtën frymë dhe ndjenjë përgjegjësie, për moslejimin e përshkallëzimeve të mëtejshme të akteve destabilizuese!

Beogradi duhet të ushtrojë ndikimin e vet mbi serbët e Veriut të Kosovës, pa i justifikuar assesi veprimet e tyre cilatdoqofshin arsyet! Arsyet diskutohen nuk përdoren si armë kundër policisë e si barrikada kundër rendit ligjor.BE-ja duhet të thërrasë urgjent tryezën e dialogut” shkruan Rama në postimin e tij.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button