Politika

Yuri Kim në Kryesinë e Kuvendit, takim me kryetarët dhe nënkryetarët e Komisionit të Jashtëm dhe Ekonomisë

Gjatë takimeve, burimet saktësuan se është diskutuar për mundësinë e rritjes së investimeve amerikane në vendin tonë. Sipas burimeve, përfaqësuesi i SHBA për tregtinë është interesuar të dijë shtratin ligjor mbi të cilat mund të mbështeten investimet për të patur efikasitet ekonomik dhe siguri juridike.

Ambasadorja e SHBA më vendin tonë, Yuri Kim dhe përfaqësuesi i SHBA për tregtinë dhe biznesin, Dilawar Syed, ishin këtë të premten në mëngjes në kryesinë e Kuvendit, ku u pritën nga krerët e komisionit parlamentarë të Integrimit, Komisioni i Jashtëm, Komisionit të Ekonomisë dhe Komisionit të Veprimtarisë Prodhuese. Në takim për të patur një përfaqësi politike të të dyja kampeve, opozitës dhe mazhorancës ishin të pranishëm kryetarët dhe nënkryetarët e  komisioneve parlamentare.

Gjatë takimeve, burimet saktësuan se është diskutuar për mundësinë e rritjes së investimeve amerikane në vendin tonë. Sipas burimeve, përfaqësuesi i SHBA për tregtinë është interesuar të dijë shtratin ligjor mbi të cilat mund të mbështeten investimet për të patur efikasitet ekonomik dhe siguri juridike.

Ambasadorja Kim, në daljet e saj për mediat ka bërë të ditur se sa më shumë reforma në drejtësi jep rezultatet aq më shumë rriten investimet e huaja në Shqipëri. Në një dalje për mediat, Kim më herët ka bërë më dije se në dy viteve e fundit ka një rritje të ndjeshme të investimeve amerikane në vendin tonë. Sipas saj, investimet amerikane në Shqipëri janë rritur me 78 milionë euro për vitin 2021.

Pritet që të ketë një komunikim zyrtar për të zbardhur më shumë se çfarë është diskutuar gjatë takimit mes tyre.

Zyrtari i lartë amerikan ndodhet në një vizitë zyrtare në vendin tonë dhe pritet të ketë disa takime me zyrtarë të lartë, por edhe me komunitetin e biznesit për të gjetur rrugët e rritjes së bashkëpunimit dhe investimeve amerikane në Shqipëri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button