Kronika

Ngjarja në Ballsh, ISHTI: Nuk u respektuan rregullat teknike

Inspektorati Shtetëror Teknik ka reaguar për ngjarjen në Ballsh, duke u shpreuhr se shkak ka qënë mosrespektimi i rregullave teknike të shfrytëzimit. Sipas ISHTI-së, ngajrja në impiantin e hidropastrimit të karburanteve ka ndodhur gjatë procesit të manovrimit për vënien në punë të separatorit të presionit të ulët.
ISHTI thotë se u rrit presioni me hidrogjen tre herë mbi normale, në mënyrë ët menjëhershme dhe për këtë nuk funksionoi valvula e sigurimit të pajisjes që bën mbrojtjen e saj.
Konkluzionet e ISHTI-t për ngjarjen do t’i vihen në dispozicion Prokurorisë për kryerjen e hetimeve prej saj.
“Do jetë prokuroria ajo e cila përmes hetimeve do të zbardhë plotësisht ngjarjen”, thuhet në njoftimin e ISHTI.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button