Politika

Rama në Samitin e Londrës: BE të jetë më bujare me Shqipërinë dhe Maqedoninë

Nga Londra për Samitin e Ballkanit Perëndimor, kryeministri Edi Rama ka kërkuar që BE të jetë më bujare sa i takon Shqipërisë dhe Maqedonisë në integrimin e saj në Bashkimin Europian.

Në fjalën e tij në Samitin për Ballkanin Perëndimor, kryeministri Rama tha se BE duhet të jetë më inkurajuese për procesin e integrinmit.

“Do të theksoja se është thelbësorë që ky proces të jetë përcjellë me atë që po ndodh në nivel të BE, pra Serbia dhe Mali i Zi janë dukeavancuar  në rrugën me BE, por mendoj se është koha për Shqipërinë dhe Maqedoninë të fillojnë negociatat. Nuk e kuptoj këtë mos dëshirë të disa kryeqyteteve për këtë hap. Ne nuk duam që të bëhemi sot apo nesër anëtarë të BE por duam të jemi në një rrugë me të tjerat.  Kur vjen puna tek paraja BE është skeptike. Brukseli duhet të jetë më inkurajues. Shqipëria ka bërë një përpjeke të madhe për të reformuar sistemin e drejtësisë. Pra apeli im për miqtë tanë të dashur Komision dhe BE  është se nëse nuk kini më shumë para për ne kjo është OK, megjithatë bëhuni më bujar për në  me gjërat që nuk ju kushtojnë asgjgjë. Kjo është me e rëndësishme për një Europë më të konsoliduar.” tha Rama.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button