MaqedoniaRajoni

Ambasadori amerikan në Shkup: Ka njerëz në Maqedoninë e Veriut dhe Bullgari që do të donin të krijonin kaos

Ageler thotë se ka pasur vërtet “gjuhë shumë agresive” që ka dalë nga Sofja që nuk bazohet në fakte për situatën në Maqedoninë e Veriut dhe ajo ndihet me fat që është ambasadorja e SHBA në Shkup dhe jo në Sofje, por është e rëndësishme. Ajo beson se “udhëheqësit dhe qytetarët në të dy vendet, jo ata që po bëjnë më shumë zhurmë tani, i kuptojnë përfitimet e të pasurit një fqinj shumë të afërt, i cili është gjithashtu në BE, me të cilin mund të përmirësoni tregtinë, me me të cilët mund të punoni së bashku për çështjet e sigurisë, për integrimin rajonal dhe për të gjitha këto aktivitete”, që është përfitimi më i madh për Maqedoninë e Veriut dhe për Bullgarinë dhe vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor.

Sipas saj, Maqedonia e Veriut ka sfida të rëndësishme përpara, ku kryesoret janë korrupsioni dhe krimi. “Rruga drejt BE-së dhe reformat në këtë proces ndihmojnë në trajtimin e shumë prej këtyre problemeve,” tha Ageler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikuj te ngjashem

Back to top button